Bij Cartamundi geloven we in de kracht van het spel. Ons doel is dan ook: ‘Sharing the Magic of Playing together’.
Wij zijn wereldleider in spellen, met een portfolio dat iconische merken zoals Bicycle®, Bee®, COPAG® en Shuffle® omvat. Wij hebben ook partnerships met grote speelgoedfabrikanten en wij produceren bordspellen en ruilkaartspellen voor Hasbro – inclusief Monopoly® - Mattel en The Pokémon Company o.a.
Cartamundi is in 1970 opgericht in Turnhout, België; als joint venture van twee families aandeelhouders, die tot op heden nog steeds elk 50% bezitten, en dit al voor de 7e generatie.
Onze firma is blijven groeien tot een verkoopcijfer van €500 miljoen in 2020. Onze investeringen in productie en innovatie zijn in lijn met de opkomende trends en technologieën. De recente lancering van Cartamundi Digital Ventures breidt ons domein uit naar digitale spellen en e-sports, een snel groeiende markt. Verder hebben we een Global R&D Centrum in Turnhout, hetgeen de research en ontwikkeling van de groep wereldwijd op de kaart zet.
Vandaag hebben we 13 producerende firma’s in 12 landen: België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, India, Japan en China. 2.800 werknemers werken wereldwijd samen als Eén Groep, Eén Team.
 
Voor onze kwaliteitsafdeling zijn we op zoek naar een (m/v):

 

QUALITY ENGINEER

 

Jouw functie

Als Quality Engineer ben je gedreven door het streven naar kwaliteits- en procesverbetering: wat kan er net anders, beter, flexibeler, creatiever… kortom, hoe kan Cartamundi het verschil maken voor onze klanten.

Door een frequente aanwezigheid op de productievloer, creëer je draagvlak voor je acties en verhoog je het reeds aanwezige kwaliteitsbewustzijn van alle medewerkers. Je initieert en coördineert correctieve en preventieve acties ten gevolge van klantenklachten of interne niet-conformiteiten. Je doet dit in samenspraak met de directe stakeholders: klanten, leveranciers, het sales team en productie. Je staat in voor QA trendanalyse van KPI’s en je hebt oog voor continue optimalisatie van onze producten en processen, vanaf de specificaties door de klant tot het afgewerkte product.

Je geeft training binnen onze organisatie betreffende kwaliteitsprocedures, -instructies en Q-tools, net zoals je de kwaliteitsfilosofie binnen de organisatie uitdraagt. Je gaat op zoek naar innovatieve R&D oplossingen, bijvoorbeeld het inzetten van nieuwe materialen en je neemt de leiding in verbeterprojecten. Je hebt de opportuniteit om vanuit QA naar het productieproces te kijken en aanbevelingen te doen voor verbeteringen op procesniveau.

Kortom, je vertaalt de specificaties van de klant naar het productieproces bij Cartamundi:

 • Beoordeling van de specificaties van de klant
 • Opzetten van kwaliteitsplannen en operationele procedures
 • Sturen van “CAPA’s” (corrective & preventive actions)
 • Optimalisatie van technologieën en productieproces
 • Validatie proces opvolgen & uitvoeren voor introductie van nieuwe machines

Je rapporteert aan de Manager Quality & Compliance.

Jouw profiel

 • Je hebt een ingenieursdiploma en reeds enkele jaren werkervaring binnen het kwaliteitsgebeuren
 • De principes van continu verbeteren zijn je niet vreemd (lean, kaizen, 5S,…)
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels
 • Je werkt gestructureerd en hebt oog voor detail
 • Je legt de nodige maturiteit aan de dag om klanten vlot en professioneel te woord te staan
 • Je bent een teamplayer, flexibel en je staat open voor veranderingen
 • Sporadisch reizen naar het buitenland is onderdeel van de job

Aanbod

We bieden je de uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job uit te oefenen. Je komt terecht in een dynamische onderneming en een hecht team waar je kan werken in een aangename werksfeer. Je krijgt de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Het salarispakket is in overeenstemming met je ervaring en de verantwoordelijkheden van de functie.

Interesse

Toe aan een nieuwe uitdaging? Surf naar www.cartamundi.com/nl/careers en solliciteer online.

Contact

Cartamundi Job Team tav. Anne Simons
Visbeekstraat 22 - 2300 Turnhout - Tel.: +32 (0) 470 10 19 15

Apply now on CV Warehouse

Location

Belgium

Published on

Share this vacancy