Cartamundi is wereldmarktleider in play-oplossingen. Denk aan speelkaarten, kaart- en bordspelen, collectibles en trading card games. Ons doel? “Live different, Play different” voor iedereen.

Met bijna 3000 mensen zetten we ons elke dag in om die ambitie waar te maken. Ons familiebedrijf, met hoofdkantoor in België, heeft daarvoor een wereldwijd netwerk van designcenters, verkoopkantoren en productiefaciliteiten. Een netwerk dat loopt van de VS en Brazilië tot Europa en Japan.

Cartamundi heeft een wereldwijde merkenportefeuille met heritage brands zoals Bicicle®, Bee®, Copag®, Shuffle® en heel wat lokaal geliefde merken. We zijn ook de vertrouwde partner van toonaangevende speelgoed- en entertainmentbedrijven voor productie- en distributieoplossingen.

De drukpersen van Cartamundi draaien al sinds 1765. We koppelen die rijke traditie aan innovatie in digitale en hybride speelervaringen, om zo relevant te blijven – vandaag en morgen. Cartamundi voert een strategie van duurzame en winstgevende groei. Op die manier streven we ernaar om onze planeet en ons bedrijf in topconditie te houden voor de komende generaties.

Voor onze productievestiging in Turnhout, gespecialiseerd in collectibles, zijn we op zoek naar (m/v):

 

QUALITY ENGINEER

 

Jouw functie

Als Quality Engineer ben je gedreven door het streven naar kwaliteits- en procesverbetering: wat kan er net anders, beter, flexibeler, creatiever… kortom, hoe kan Cartamundi het verschil maken voor onze klanten.

Door een frequente aanwezigheid op de productievloer, creëer je draagvlak voor je acties en verhoog je het reeds aanwezige kwaliteitsbewustzijn van alle medewerkers. Je initieert en coördineert correctieve en preventieve acties ten gevolge van klantenklachten of interne niet-conformiteiten. Je doet dit in samenspraak met de directe stakeholders: klanten, leveranciers, het sales team en productie. Je staat in voor QA trendanalyse van KPI’s en je hebt oog voor continue optimalisatie van onze producten en processen, vanaf de specificaties door de klant tot het afgewerkte product.

Je geeft training binnen onze organisatie betreffende kwaliteitsprocedures, -instructies en Q-tools, net zoals je de kwaliteitsfilosofie binnen de organisatie uitdraagt. Je gaat op zoek naar innovatieve R&D oplossingen, bijvoorbeeld het inzetten van nieuwe materialen en je neemt de leiding in verbeterprojecten. Je hebt de opportuniteit om vanuit QA naar het productieproces te kijken en aanbevelingen te doen voor verbeteringen op procesniveau.

Kortom, je vertaalt de specificaties van de klant naar het productieproces bij Cartamundi:

 • Beoordeling van de specificaties van de klant
 • Opzetten van kwaliteitsplannen en operationele procedures
 • Sturen van “CAPA’s” (corrective & preventive actions)
 • Optimalisatie van technologieën en productieproces
 • Validatie proces opvolgen & uitvoeren voor introductie van nieuwe machines

Je rapporteert aan de Manager Quality & Compliance.

Jouw profiel

 • Je hebt een ingenieursdiploma en reeds enkele jaren werkervaring binnen het kwaliteitsgebeuren
 • De principes van continu verbeteren zijn je niet vreemd (lean, kaizen, 5S,…)
 • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels
 • Je werkt gestructureerd en hebt oog voor detail
 • Je legt de nodige maturiteit aan de dag om klanten vlot en professioneel te woord te staan
 • Je bent een teamplayer, flexibel en je staat open voor veranderingen
 • Sporadisch reizen naar het buitenland is onderdeel van de job

Aanbod

We bieden je de uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job uit te oefenen. Je komt terecht in een dynamische onderneming en een hecht team waar je kan werken in een aangename werksfeer. Je krijgt de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Het salarispakket is in overeenstemming met je ervaring en de verantwoordelijkheden van de functie.

Interesse

Toe aan een nieuwe uitdaging? Surf naar www.cartamundi.com/nl/careers en solliciteer online.

Contact

Cartamundi Job Team tav. Anne Simons
Visbeekstraat 22 - 2300 Turnhout - Tel.: +32 (0) 470 10 19 15

Apply now on CV Warehouse

Location

Belgium

Published on

Share this vacancy