Bij Cartamundi geloven we in de kracht van het spel. Ons doel is dan ook: ‘Sharing the Magic of Playing together’.

Wij zijn wereldleider in spellen, met een portfolio dat iconische merken zoals Bicycle®, Bee®, COPAG® en Shuffle® omvat. Wij hebben ook partnerships met grote speelgoedfabrikanten en wij produceren bordspellen en ruilkaartspellen voor Hasbro – inclusief Monopoly® - Mattel en The Pokémon Company o.a.

Vastbesloten om onze leidende rol te blijven spelen, zoeken we vandaag een nieuwe collega in onze Supply Chain organisatie.

 

 

Jouw functie:

 

Als Teamlead en Functioneel Analyst Order Engineering overzie je alle activiteiten met betrekking tot de accurate ingave van bestellingen in onze systemen.

De functie is tweeërlei:

Enerzijds zal je als operationeel verantwoordelijke het order entry team (3pp) aansturen, ondersteunen, begeleiden in hun activiteiten en de optimalisatie ervan en uiteraard motiveren om blijvend het beste van zichzelf te geven. Maar ook zelf even bij te springen wanneer het systeem-technisch complex is of gewoon wanneer de business-nood het vereist.

 • Bedenken van de meest optimale productiemethode en berekening van de productiekost van offerte-aanvragen in samenwerking met verkoop, R&D, customer care en productie.
 • Omzetten van klantorders in productstructuren, met als doel zo efficiënt mogelijke fabricatie-instructies te genereren, alsook de materiaalplanning goed aan te sturen.
 • Bewaking van de tijdige en accurate opzet van artikelen in BOM/BOL en de bijhorende fabricatiedocumenten. Je streeft hierbij naar kostenoptimalisaties van de productiemethodes en materialenverbruik en waakt over de kwaliteit van de fabricatie-instructies.

Anderzijds verwachten we dat je de bestaande processen analyseert en optimaliseert in functie van warehouse overschotten etc. We streven ook naar een goede nacalculatie die onontbeerlijk is om onze werking nog efficiënter te maken.

 • Optimalisatie van klantgerichte calculaties waarbij technische kennis van ons machinepark, productieprocessen en onze artikelen enorm belangrijk is.. We hebben momenteel een bedrijfseigen tool met voorgeprogrammeerde parameters, die gebaseerd is op SAP PP/PDM.
 • zorgen voor de meest optimale kostenberekening van de productiemethodes en materialenverbruik en deze ook systemisch verankeren.
 • het bestaande calculatiesysteem onderhouden en verbeteren waar nodig.
 • Een systeem van nacalculatie begrijpen en de materiaal-opzet bijsturen indien nodig.
 • Acteren als SAP key user voor de Productie-kant ervan.
 • Go-to-person in de supply chain organisatie i.v.m. ontwikkelen van reports: vertaling van supply chain vraagstukken naar technische requirements, incl. reports via Power BI finetunen en onderhouden + basis query’s maken via SAP.

 

Jouw profiel:

 

 • Je hebt idealiter een masterdiploma, bij voorkeur uit een economische of technische richting.
 • Productieplanning is niet nieuw voor jou: je hebt relevante werkervaring in een productieomgeving of je hebt als consultant op dit gebied proces- of systeemervaring.
 • Idealiter heb je kennis van SAP PP of van een gelijkaardige module in een ander ERP-pakket – je pikt de SAP specifieke zaken wel snel op basis van je algemene ERP-kennis en de logica erachter.
 • Je bent cijfermatig sterk en hebt een analytische geest.
 • Je bent in staat om de hele ketting te beschouwen en niet alleen als schakel te fungeren. Leergierigheid is daarbij cruciaal; alleen zo kan je ook een abstracte probleemstelling vertalen naar een concreet en praktisch plan.
 • Je hebt talent om te optimaliseren, maar vooral ook ‘to make it happen’, lean-forward.
 • Je ageert niet alleen proactief, maar denkt ook zo; steeds de volgende stap voor ogen.
 • Je bent communicatief sterk om de juiste informatie te verzamelen.
 • Je bent nauwkeurig en je kan je werk zelfstandig organiseren en orde brengen in eventuele chaos.
 • Je hebt een goede kennis van het Office toepassingen. Kennis van SAP is een plus.
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels.

 

 

Aanbod:

 

We bieden je de uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job uit te oefenen. Je komt terecht in een dynamische onderneming en een hecht team waar je kan werken in een aangename werksfeer. Je krijgt de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Het salarispakket is in overeenstemming met je ervaring en de verantwoordelijkheden van de functie.

 

Cartamundi is in 1970 opgericht in Turnhout, België; als joint venture van twee families aandeelhouders, die tot op heden nog steeds elk 50% bezitten, en dit al voor de 7e generatie.

Onze firma is blijven groeien tot een verkoopcijfer van €500 miljoen in 2020.

Onze investeringen in productie en innovatie zijn in lijn met de opkomende trends en technologieën. De recente lancering van Cartamundi Digital Ventures breidt ons domein uit naar digitale spellen en e-sports, een snel groeiende markt. Verder hebben we een Global R&D Centrum in Turnhout, hetgeen de research en ontwikkeling van de groep wereldwijd op de kaart zet.

Vandaag hebben we 13 producerende firma’s in 12 landen: België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, India, Japan en China. 2.800 werknemers werken wereldwijd samen als Eén Groep, Eén Team.

 

 

Interesse?

 

Toe aan een nieuwe uitdaging? Surf naar www.cartamundi.com/nl/careers en solliciteer online.

 

Contact:

Cartamundi Job Team tav. Ann Springael

Visbeekstraat 22 - 2300 Turnhout - Tel.: +32 (0) 14.47.16.66

 

Apply now on CV Warehouse

Location

Belgium

Published on

Share this vacancy