Bij Cartamundi draaien de drukpersen al sinds 1765. Het maakbedrijf met Belgische roots is vandaag uitgegroeid tot de grootste speelkaarten – en bordspellenfabrikant ter wereld. Bekende brands zoals Monopoly®, UNO®, Magic: the Gathering®, Guess Who?®, Pokémon®, Trivial Pursuit®… Wij maken ze. Elke dag opnieuw.

Speelkaarten en games produceren is méér dan een spel voor ons. Onze missie luidt: ‘sharing the magic of playing together’. Dat is precies wat we doen. Wij brengen mensen samen, overal ter wereld.

Cartamundi gelooft dat mensen door spelletjes te spelen een pak levensvaardigheden leren. Denk maar aan onderhandelingstechnieken, werken in team maar ook leren omgaan met verlies. Dit is dan ook dé reden waarom ons bedrijf Cartamundi bestaat.

 

Product Safety Engineer Toys

 

Jouw functie:

 • Je bent verantwoordelijk voor het karakteriseren van nieuwe producten in relatie tot de toepasbare normen en wetgeving (Toy Safety Directive TSD 2009/48/EC, EN71, REACH,…).
 • Je zet risk en safety assessments voor onze producten op om te garanderen dat we aan de wetgeving voldoen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beantwoorden van klantenvragen betreffende product safety en het implementeren van klantspecifieke product safety eisen in ons bedrijf. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in de games sector en de voedingssector.
 • Verder volg je de product safety aspecten op van de orders van onze voedingsklanten.
 • Je begeleidt nieuwe ingekochte producten of verpakkingen tijdens het aankoopproces met het doel deze vrij te geven op chemisch en fysisch vlak voor fabricage.
 • Als Product Safety Engineer bepaal je mee het beleid en de procedures, voor zowel het hoofdkantoor als voor de andere vestigingen binnen de Cartamundi groep.
 • Verder kan je ingezet worden in projecten met als doel onze processen en customer service te verbeteren.

 

 

Functievereisten:

 • Je behaalde een masterdiploma in Industriële Wetenschappen, Chemie, Biochemie of Fysica en je hebt 5 tot 8 jaar werkervaring.
 • Je bezit de competentie om wetgeving te analyseren en toe te passen binnen onze productrange. Kennis van de Europese wetgeving is een troef.
 • Je bent analytisch ingesteld, accuraat en plichtsbewust.
 • Je bent communicatief sterk: je weet je zowel schriftelijk als mondeling vlot uit te drukken naar alle niveaus binnen de organisatie, alsook naar klanten en leveranciers.
 • Je hebt een vloeiende kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van Duits en/of Frans is een pluspunt.
 • Je bent bereid om af en toe naar het buitenland te reizen.

 

Aanbod:

We bieden je de uitdaging om zelfstandig een boeiende en gevarieerde job uit te oefenen. Je komt terecht in een dynamische onderneming en een hecht team waar je kan werken in een aangename werksfeer. Je krijgt de mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Het salarispakket is in overeenstemming met je ervaring en de verantwoordelijkheden van de functie.

 

Interesse?

Toe aan een nieuwe uitdaging? Surf naar www.cartamundi.com/nl/careers en solliciteer online.

We ontvangen graag je CV en motivatie.

 

 

Contact:

Cartamundi Mevr. Yoon-Mee Deseyn

Visbeekstraat 22 - 2300 Turnhout - Tel.: 014 44 59 29

Apply now on CV Warehouse

Location

Belgium

Published on

Share this vacancy